Litteken na je ooglidcorrectie? Behandel het zo!
Een ooglidcorrectie kan een flink verschil maken in je uitstraling. Het is daarbij belangrijk om na de ingreep goed voor de huid rondom de ogen te zorgen. Zoals bij elke operatie waarbij in de huid wordt gesneden, kan ook na een ooglidcorrectie een litteken ontstaan. En juist in je gezicht zit je daar natuurlijk niet op te wachten.
Ooglidcorrectie
Grote wallen, hangende oogleden, donkere kringen, hoofpijn en een vermoeide uitstraling. Er zijn allerlei redenen om een ooglidcorrectie te willen. Het is vaak een relatief kleine ingreep die een groot effect kan hebben. Zo kun je een frissere uitstraling krijgen en kunnen klachten als verminderd zicht, tranende ogen en hoofdpijn verdwijnen. Er zijn twee soorten ooglidcorrecties:
- De bovenooglidcorrectie
Dit is een van de meest uitgevoerde plastisch chirurgische ingrepen. Zoals de naam als zegt wordt het bovenooglid gecorrigeerd, het stuk boven je oog dus. Dit wordt vooral vaak gedaan tegen hangende oogleden. Bijvoorbeeld als iemand dat minder mooi vindt of er last van heeft. - De onderooglidcorrectie
Dit wordt vooral gedaan als iemand last heeft van permanente wallen of donkere kringen onder de ogen. De oorzaak daarvan is vaak vet dat uit de oogkas puilt. Een minder voorkomende oorzaak is een vochtzakje bij het onderooglid.
Afhankelijk van de klacht, kan er dus voor een onder- of bovenooglidcorrectie worden gekozen.
Hoe gaat een ooglidcorrectie?
Een ooglidcorrectie wordt meestal bij beide ogen uitgevoerd. Bij een bovenooglidcorrectie wordt een snee gemaakt in de plooi van het bovenooglid. Daarna wordt overtollig vet dat er zit weggehaald, samen met een teveel aan huid. Vervolgens wordt de snee gehecht.
Bij een onderooglidcorrectie wordt een snee gemaakt onder wimperrand. Daarna wordt het teveel aan vet en huid weggehaald of verplaatst. Ook kan er een ooglidverstrakking worden gedaan. Daarna wordt de huid gehecht.
Litteken na ooglidcorrectie
Hoewel de plastisch chirurg zal proberen de huid zo mooi en onopvallend mogelijk te hechten, kan een ooglidcorrectie een litteken achterlaten. Ook is het belangrijk om kwetsbare huid goed te verzorgen en te beschermen tegen UV-straling. Zo voorkom je een afwijkend of opvallend litteken.
Begin dus zodra de hechtingen zijn verwijderd met de zorg voor de huid op of rondom je ogen. Daarvoor kan je een litteken siliconengel gebruiken. Die is speciaal gemaakt om littekens op zichtbare of bewegelijke plekken tegen te gaan. Een ooglid is allebei en heeft dus baat bij een goede siliconengel.
Een siliconengel:
- Behandelt en voorkomt afwijkende littekens
- Gaat klachten tegen als aanhoudende roodheid, een trekkend gevoel, jeuk, ongemak en verdikking tegen
- Is niet zichtbaar op de huid en dus perfect voor in het gezicht
- Is geschikt voor nieuwe en oude littekens
Kies voor een siliconengel met factor. De net-behandelde huid is namelijk extra gevoelig en kwetsbaar voor de zon. BAPSCARCARE biedt een siliconengel met factor 40 UV-bescherming. Het is goed om de huid na een operatie uit de zon te houden. Maar als dit niet mogelijk is, zit je met factor 40 in elk geval even goed.