Littekenweefsel behandelen
Wat kun je doen tegen littekenweefsel? Allereerst kun je bij nieuwe wonden veel doen om littekens zo veel mogelijk te voorkomen. Maar zelfs ‘oude’ littekens kunnen verminderen met de juiste behandeling.
Littekenweefsel voorkomen
Je voorkomt littekenweefsel zo veel mogelijk door:
- Je wond goed te verzorgen
- Vochtverlies van het litteken te voorkomen
- Na wondsluiting zo snel mogelijk te beginnen met littekenbehandeling
Goede hydratatie van je huid betekent dat je wond niet uitdroogt en sneller geneest. Daardoor heb je minder kans op (zichtbaar) littekenweefsel.
De siliconentherapie van BAPSCARCARE doet precies wat we hierboven benoemen. Je kunt met de therapie starten zodra je wond dicht is. We raden dan ook aan om meteen te starten. Want de eerste 1,5 tot 2 jaar is je litteken nog actief. In deze periode heb je de meeste invloed op het voorkomen van littekenweefsel.
Gaat het bij jou om een wat kleinere, oppervlakkigere wond, zoals een schaafwond? Dan heb je wellicht genoeg aan een crème voor littekenweefsel, zoals ALHYDRAN.
Twijfel je? Neem dan contact op en laat je adviseren.
Littekenweefsel verminderen
Hoe gaat littekenweefsel weg als het eenmaal gevormd is? Het is belangrijk om te weten dat littekenweefsel niet volledig verwijderd kan worden. Je zult altijd iets van het litteken blijven zien.
Hoewel littekenweefsel niet volledig te verwijderen is, kun je de zichtbaarheid ervan wel degelijk verminderen. Ook daarvoor kun je de producten van BAPSCARCARE inzetten.
Welk BAPSCARCARE-product kies je?
Dat hangt af van de aard van je wond. Daarom hebben we per product een uitleg geschreven, zodat jij zelf kunt ontdekken welk siliconenproduct bij jouw litteken past.
Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op voor advies van onze experts.
Uitleg producten